Главна / Вести / Косово и Метохија / Протестна шетња и молебан у знак подршке српском народу у Црној Гори

Протестна шетња и молебан у знак подршке српском народу у Црној Гори

Верни српски народ са централног Космета окупио се данас на великој протестној шетњи, организованој у циљу пружања подршке обесправљеном српском народу у Црној Гори.

Грађани окупљени испред Дома културе Грачаница у колони су мирно шетали до манастира Грачаница, где је одржан молебан подршке СПЦ у Црној Гори.

Како већина окупљњних Срба каже поруку коју упућују са овог скупа је да су Срби са Косова и Метохије уз братски народ.

“Циљ мог доласка је подршка православљу, и апелујем на цело српство, на наш народ да подржимо православну цркву”, рекао је Радољуб Поповић.

“Наша воља и воља нашег народа је да искажемо подршку нашој браћи у Црној Гори, јер ово што се тамо дешава није демократија, није владавина права, овом мирном шетњом шаљемо речи подршке нашем народу, чији се глас у Црној Гори једва чује”, додао је Душан Борисављевић.

Неколико хиљада људи уз благослов његовог преосвештенства епископа рашко-призренског Теодосија, након учешћа у протестној шетњи учествовало је у молебану.

“Окупили смо се и овде браћо и сестре, у нашој Грачаници, са овог светог места да изразимо сви заједно солидарност, упућујући речи подршке са Косова и Метохије напомињући да чувајући своје светиње чувамо своју веру, свој идентитет и своју историју”, речи су епископа Теодосија.

Пружити подршку Србима у Црној Гори и сачувати српске светиње, и институције СПЦ неке су од порука које су се могле чути на овом мирном скупу.

 

 

Check Also

Борељ одговорио Тачију: Дијалог нема алтернативу

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ поручио је на Твитеру да дијалог Београда и Приштине којим …