Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници општине Грачаница уручили новчану помоћ Максимовићима и Цвејићима

Представници општине Грачаница уручили новчану помоћ Максимовићима и Цвејићима

Представници општине Грачаница обишли су данас три угрожене породице на територији локалне самоуправе и том приликом им уручили неопходна средства која ће им олакшати свакодневни живот, а које је за њих обезбедила компанија Моцарт.
Најближи сарадници председника Срђана Поповића, директор здравства и социјалног старања Александар Поповић и директорица образовања Бранкица Нићић  обишли су данас три социјално угрожене породице на територији општине Грачаница.

Породице Цвејић у Доњој Гуштерици, Максимовић у Новом Бадовцу и Максимовић у Грачаници, живе у тешком материјалном стању, а свака помоћ им је, како истичу, добродошла.

Шесточлана породица Цвејић живи од минималне пензије домаћина Николе и дечијег додатка за троје малолетне деце.

„Ово нам много значи. Хвала компанији Моцарт и председнику Поповићу. Ја нигде не радим, немамо друге приходе и финансијски смо угрожени. Троје од четворо деце иде у школу, нисмо у могућности да им пружимо услове какве заслужују, треба платити струју  и воду, а за остале потребе шта остане. Општина нам је помогла да две ћерке, близнакиње, прошле године отпутују на ексурзију и због тога су биле веома срећне“, каже је Драгана Цвејић.

Представници локалне самоуправе  обишли су  и породицу Синише Максимовића у Новом Бадовцу, који живи у недовршеној кући.

„Почео сам кућу у срећна времена , а  ево дошло је време да се заваршава у ова несрећна . Раније је било другачије, сада треба више средстава, покушавамо да нешто завршимо, али без помоћи биће тешко. Хвала Богу овде смо, боримо се да опстанемо и немамо намеру да идемо одавде. Захвални смо компанији Моцарт и председнику Срђану Поповићу на бризи коју су показали“, казао је Славиша Максимовић.

Представници општине  обишли су и породицу Славише Максимовића у Грачаници, којима је општина више пута помагала у претходној години.

Директор Одељења за здравство и социјално старање Александар Поповић,  истакао је да су у сарадњи са компанијом  Моцарт обезбеђена финансијска средства за пет породица и позвао све друге компаније да се прикључе овој акцији, да би се помогло свима онима којима је помоћ преко потребна.

” Општина Грачаница ће се и даље трудити да пронађе начин да помогне свима којима је помоћ неопходна”, истакао је Поповић.

Check Also

Тачи: Ризик од заразе висок, поштујте препоруке Института за јавно здравље

Председник Kосова Хашим Тачи изјавио је данас да је повећање броја жртва последњих дана, доказ …