Главна / Вести / Косово и Метохија / Спирић у посети Удружењу глувих и наглувих

Спирић у посети Удружењу глувих и наглувих

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић је са својим сарадницима обишао Удружење глувих и наглувих у Косовској Митровици.

Спирић је разговарао са члановима Удружења о њиховим проблемима као и о будућим плановима и том приликом им уручио два шах комплета.

“Ово је Удружење које доста траје и које има велики број чланова и та компактност и узајамна братска подршка је итекако видљива. Ми као локална самоуправа настављамо да помажемо и локалним буџетом је планирано финансирање овог Удружења али су договорене и остале активности које ће поспешити и дати учешће на разним фестивалима широм Србије где ће се представити на најбољи начин. Брига о Удружењу је константна јер они живе са нама а не поред нас и то не смемо да дозволимо, да они буду искључени из разних друштвених токова живота” рекао је Спирић.

Спирић додаје да ово Удружење за пар дана прославља 64. година постојања и да ће том приликом добити нове просторије, које ће побољшати сам рад Удружења као и његово функционисање.

Члан Удружења Зоран Вукомановић каже да му је изузетно драго због данашње посете и да се нада на ће се успешна сарадња наставити.

“Много ми је драго што нас је данас посетио председник Спирић, који пружа пуну подршку нашем Удружењу. Иначе, општина јако брине о нашим члановима и надам се да ћемо да наставимо овако лепу сарадњу” рекао је Вукомановић.

Након посете Удружењу, председник Спирић је у просторијама Митровачког двора, поделио новогодишње пакетиће социјално-угроженим породицама са троје и више деце.

Више од 100 пакетића је за малишане обезбедила фирма “Рад 028” из Звечана.

“Наш основни циљ јесте брига сваког појединца на простору Косова и Метохије као и мир и боља будућност и боље прилике. Перспектива је сигурно загарантована управо захваљујући овим малишанима. Брига мора да буде константна и то управо чини и Центар за социјални рад. Ми ћемо наставити да помажемо једни другима јер узајамно поштовање и братска љубав, мора да буде слика онога што треба да нас краси у наредном периоду” рекао је Спирић.

 

Дејан Ђиновић директор Центра за социјални рад каже данашња акција показује да држава Србија мисли на своје најмлађе.

“Као што смо најавили за ову годину, настављамо са активностима у пружању помоћи социјално-угроженим породицама на простору Косова И Метохије. Данашња акција најбоље показује да Влада Републике Србије мисли на све своје грађане а нарочито на најмлађе, јер у тежимо да ниједно дете не остане ускраћено за новогодишњи пакетић” рекао је Ђиновић.

Спирић је малишане позвао на отварање “Улице отвореног срца” која је заказана за сутра у 12х код споменика кнезу Лазару у центру Косовске Митровице а малишане ће забављати група Хепи из Београда.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

У Грачаници почело уклањање дивљих депонија

Општинско одељење Јавних служби спроводи акцију чишћења дивљих депонија на територији општине Грачаница. У протекла …