Главна / Друштво / Удружење пензионера у Грачаници кутак за дружење и културно-забавне, спортско-рекреативне и бањско-рекреативне активности

Удружење пензионера у Грачаници кутак за дружење и културно-забавне, спортско-рекреативне и бањско-рекреативне активности

Удружење пензионера у Грачаници за годину дана постојања бележи бројне активности. Прошла година им је протекла највећим делом у организационим активностима око регистровања Удружења и анимирања чланства,а данас ово Удружење броји више од 250 придружених пензионера, истакао је гостујућиу Јутарњем програму Веско Стојковић, председник Удружења пензионера у Грачаници.

“Највећи део прошле године утрошен је на тзв. организационе активности с обзиром на то да смо ново удружење и требало је завршити све формално правне послове, да се региструјемо и упишемо у регистар код агениције за привредне регистре. Имали смо и задатак да анимирамо чланство и организујемо приступање чланству, односно потписивање приступница и на том плану за годину дана нашем Удружењу приступило је око 250 пензионера са територије општине Грачаница”, казао је Стојковић и додао да Удуржење нема своје просторије, већ тренутно користи импровизовани кутак у ресторану “Опстанак” у улици Краља Милутина.

Да бисте постали члан Удружења пензионера у Грачаници, како истиче Стојковић, потребна вам је најпре добра воља, а потом и потписивање приступнице. Обавеза је плаћање чланарине која износи само 50 динара на месечном нивоу, а за узврат ово Удружење нуди бројна снижења и одложена плаћања за боравак  у бањским лечилиштима широм наше земље, као и несебично дружење и бројне спортске, забавне и културне активности.

“У претходној години спроводили смо  активности и задатке који су зацртани статутом, а то су пре свега остваривање и унапређивање свих права, која нам као носиоцима пензијског стажа припадају, било да се она односе на пензионо, инвалидско, здравствено или социјално осигурање, као и друге области значајне за пензионере као што су културно-забавне, спортско-рекреативне и бањско-рекреативне активности”, нагласио је Стојковић и додао да је Удружење пензионера из Грачанице било једини учесник са КиМ на Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба у Врњачкој бањи.

Ово Удружење остварило је сарадњу са Савезом пензионера Србије, Фондом ПИО, са Покретом трећег доба Србије, као и са многим удружењнима пензионера у градовима наше земље и свим установама и институцијама за које су пензионери на неки начин везани.

Како би остварили све планове везане за сопствене просторије, путовања и организоване посете другим удружењима, као и нашим културно-историјским споменицима, ово Удружење очекује подршку Канцеларије за КиМ и локалних самоуправа.

 

Check Also

У српским срединама на КиМ повратак ђака у школске клупе следеће недеље

Основне школе, средње школе и предшколске установе на КиМ, које функционишу у српском образовном систему, …