Главна / Култура / Премијером дечије представе „Сирано“ НПП започиње позоришну годину

Премијером дечије представе „Сирано“ НПП започиње позоришну годину

Народно позориште Приштина ову годину започиње премијером дечије представе „Сирано“, која ће бити изведена на великој сцени Дома културе у Грачаници у среду у 20 часова, а прва реприза биће играна одмах сутрадан у Зубином Потоку, истакла је гостујући у Јутарњем програму глумица Тамара Томановић.

„На радост наших малишана, очекује нас једна дивна дечија представа „Сирано“, која је рађена по тексту Игора Бојовића а у режији Ненада Тодоровића. То је једна љубавна прича, која је настала у 17. веку, а Игор Бојовић је ту причу адаптирао нашој најмлађој публици и надам се да ће им се свидети, јер као и увек свака љубавна прича и ова има свог хероја, принцезу и негативног лика. Оно што је битно јесте да на крају љубав и добро увек побеђују“, истакла је Томановићева и нагласила да је то порука ове представе.

Тамара Томановић у овој представи игра дворску даму мадмозелу Шизелу, која је уз своју принцезу Роксанду и која је смртно заљубљена у мускетара Кристијана, око кога се и цела прича одвија.

Глумцима Народног приштинског позоришта прошла година протекла је, по речима ове глумице, веома добро и надају се да ће им ова година бити тако успешна.

„У протеклој години било је пуно наступа, пуно представа, пуно гостовања. Представа „Жене из Троје“ је остварила много велики успех на фестивалима и донела нам две награде: за најбољи сценски говор и за најбоље сценске покрете. И наш Милан Васић је освојио две награде за најбољи лик и награду публике. Представа „Ивкова слава“ је, такође, остварила велики успех и многима оставила кнедлу у грлу и још увек се прича о тој представи“, казала је Тамара сумирајући резултате из претходне године.

Ансамбл Народног позоришта Приштина наступа у многим позориштима широм наше земље, али и у српским енклавама широм Косова и Метохије, где им је публика неретко и по једна или неколико особа, што код глумаца изазове буру емоција, али и одговорност да их бар на тренутак отргну из своје сурове реалности.

Check Also

Дом културе „Грачаница“ припремио богат програм културних садржаја

Дом културе „Грачаница“ је за седму недељу ограниченог кретања и ванредног стања изазваног епидемијом вируса …