Главна / Друштво / Почела Светосавска недеља на централном Косову

Почела Светосавска недеља на централном Косову

Обележавање Светосавске недеље у школама на централном Косову почело је у понедељак и завршава се приредбама на сам дан првог српског просветитеља 27. јануара.

Као и претходних година, за организовање Светосавске недеље задужена је Културно-просветна заједница Косова и Метохије, чији је секретар Ратко Поповић гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, истакао да ће у оквиру ове недеље обићи све школе на централном Косову.

„У оквиру ове манифестације посетићемо све школе на централном Косову где ћемо промовисати зборнике ученичких радова „Прво перје“ и „Необично плаво“. То су зборници ученичких радова који трају дуги низ година и у којима ученици могу да искажу своје прозно и песничко умеће“, казао је Поповић.

Он је истакао да је и ове године централна манифестација Светосавске недеље Свечана Светосавска академија, која ће бити одржана у петак.

„Свечана Светосавска академија биће одржана 24.јануара у 12 часова у грачаничком Дому културе. Као и претходних година на овој свечаности уручићемо заслужном просветном раднику награду „Ђорђе Лекић“, коју додељујемо за изузетан допринос у просветно-педагошком раду“, нагласио је Поповић.

Дан првог српског просветитеља Светог Саве биће обележен пригодним приредбама 27. јануара свим у школама на територији општине Грачаница.

 

Check Also

У српским срединама на КиМ повратак ђака у школске клупе следеће недеље

Основне школе, средње школе и предшколске установе на КиМ, које функционишу у српском образовном систему, …