Главна / Култура / Премијера представе “Сирано” приштинског позоришта у Грачаници

Премијера представе “Сирано” приштинског позоришта у Грачаници

На великој сцени Народног позоришта Приштина у току су последње припреме пред премијеру представе „Сирано“ која је рађена по тексту Игора Бојовића, а у режији Ненада Тодоровића. Премијера почиње у 20 часова.

„Као и свака озбиљна и велика представа НПП тако је и ова рађена. У питању је једна велика и озбиљна представа, професионална дечја представа, што ме посебно радује. Морам да нагласим да ипак, ово није само дечја представа, ово је представа за децу и одрасле. Текст је врло духовит, вишеслојан, док је режија Ненада Тодоровића комплексна, занимљива. Ово је прилика за уживање и за децу и за одрасле, за све оне који буду одгледали представу – каже за РТВ Грачаницу Предраг Радоњић, директор приштинског позоришта.

По речима редитеља представе Ненада Тодоровића, глумци су одрадили један сјајан посао, веома професионално.

– Имали смо тридесетак проба и овде смо финализовали све те пробе, сложили тај комплексан процес. Уклопили сценографију, костиме, музику, светла. Мислим да се ради о једној веселој, разиграној представи – каже Тодоровић.

Тамара Томановић, једна од глумица у представи додаје да је представа пуна енергије, пуна лепе игре и да верује да ће се допасти и деци и одраслима.

Прва реприза представе играће се већ сутра у подне у Дому културе у Зубином Потоку.

Check Also

Протојереј-ставрофор др Милош Весин одржао предавање у Дому културе у Грачаници

Дом културе „Грачаница“ организовао је синоћ трибину „Koсово извор српске православне радости и снаге“, на …