Главна / Друштво / Поповић уручио новчану помоћ социјално угроженим породицама

Поповић уручио новчану помоћ социјално угроженим породицама

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас две социјално угрожене породице у Сушици и Ливађу и уручио им једнократну помоћ од по 24.000 динара. Новац је прикупљен у акцији “Грачаница отвореног срца”.

Срђан Микић из Сушице живи у веома тешким условима без водосанабдевања у старој и оронулој кући у којој ових дана очекује повратак супруге са бебом из болнице.

“Живимо у веома тешким условима, без воде, а и дрва за огрев су при крају. Добили смо принову и ових дана очекујем да жена и беба  дођу кући и веома ми је тешко што их у оваквим условима дочекујем. Хвала председнику општине на помоћи сада ћу имати да купим основне ствари за бебу”, казао је Микић.

Председник општине Срђан Поповић обећао је да општина неће овде стати, већ да ће наставити да помаже породице којима је помоћ најпотребнија.

“Ово су породице којима је помоћ веома потребна. Ми нећемо на овоме стати, јер услови у којима живе су веома тешки и општина ће им сигурно помоћи. Веома је битно да дођемо до сваке породице јер је стабилна породица основ сваког друштва што је веома битно за наш опстанак овде”, казао је Поповић, у изјави за РТВ Грачаница.

Новчана помоћ уручена је и четворочланој породице Секулић из Ливађа, којој је председник општине обећао и помоћ у завршетку куће.

“Захваљујем општини и председнику Поповићу на новчаној помоћи коју ћемо употребити за одевање деце,  и на томе што ће нам помоћи у завршетку куће, јер нисмо у могућности да то сами урадимо”, истакао је Градица Секулић.

Срђан Поповић је обећао да ће Секулићима помоћи у завршетку куће.

“Ово је други пут да обилазимо ову породицу и обећали да ћемо им заврштити кућу коју су сами започели. Данас смо им донели и новчану помоћ јер смо видели колико ће им бити значајна”, казао је Поповић и обећао да ће Секулићи следећу зиму дочекати у новој кући.

Општина Грачаница ће, по речима њеног председника, и у овој години наставити са акцијама помоћи социјално угроженим породицама.

 

 

Check Also

У српским срединама на КиМ повратак ђака у школске клупе следеће недеље

Основне школе, средње школе и предшколске установе на КиМ, које функционишу у српском образовном систему, …