Главна / Друштво / Уручена признања и награде најбољим спортистима у општини Грачаница

Уручена признања и награде најбољим спортистима у општини Грачаница

Одељења за образовање и културу и омладину и спорт општине Грачаница доделила су признања и награде најуспешнијим спортистима, ученицима основних и средњих школа и спортским удружењима и клубовима у 2019.години.

На спортском комлепксу „Драган Џајић“ признања и награде уручио је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

„Одлучили смо да од ове године покренемо акцију и наградимо најбоље спортисте на територији општине Грачаница. Ово је за нас веома битан догађај јер ће наша општина и убудуће радити  са децом и пробати што је више могуће да подржи сва спортска удружења, школе и поједнице, који желе да се баве спортом јер  су деца и омладина будућност наше општине“, казао је Поповић.

„Обезбедили смо око 180 поклона за наше младе спортисте. За нашу дечицу која су остварила запажене резултате на спортским такмичењима припремили смо тренерке, дресове и рукавице“, истакла је Бранкица Нићић, директорица Одељења за образовање и културу.

Тренерима и овдашњим спортистима признања која су данас добили представљају подстицај за даљи рад и такмичења.

„Мислим да ови поклони превсходно представљају  сатисфакцију деци, јер су на тај начин схватили да неко посматра, надгледа и цени њихов труд и рад“, рекао је за РТВ Грачаница, Дејан Живић, наставник физичког васпитања у ОШ „Краљ Милутин“.

„Драго ми је што је општина Грачаница приредила овај догађај, који клубовима и спортистима даје подстицај“, нагласио је за наш програм тренер карате клуба „Сенши“ Милан Рашић.

„Нашем клубу веома значи подршка општине Грачаница, а и нашим дечацима да наставе да тренирају и буду најбољи“, казао је Страхиња Аритоновић, тренер школе фудбала „28. јун“.

Марија Дукић млада тенисерка и Никола Секулић каратиста кажу да се годинам баве спортом, да посећују многа такмичења и да су поклони које су данас добили вид признања за њихов вредан рад.

Из општине Грачаница истичу да су поносни на успехе наших младих спортиста и да ће наставити да подржавају ипомажу спортске клубове на овој територији.

Check Also

У српским срединама на КиМ повратак ђака у школске клупе следеће недеље

Основне школе, средње школе и предшколске установе на КиМ, које функционишу у српском образовном систему, …