Главна / Друштво / Балетска представа “Фабрика лутака” у Грачаници

Балетска представа “Фабрика лутака” у Грачаници

У дому културе Грачанца изведена је прва дечја балетска представа „Фабрика лутака“ коју су извели полазници Школе балета у Грачаници. Представа је подржана од стране Министарства за културу и информисање Владе Републике Србије у сарадњи са Институтом за Уметничку игру у Београду.

Представа „Фабрика лутака“ спонтано је дошла на сцену Дома културе Грачаница. Нови кореограф Никола Кораћ каже  да од септембра вредно раде на овој представи и да су уложили много рада и труда. Чињеница да ова школа постоји већ две године и да још увек влада исто интересовање довољно говори о нашим напорима.

На премијери балетске представе као почасни гост био је председник општине Грачаница Срђан Поповић који је балеринама поделио пакетиће. Председник Срђан Поповић није крио одушевљење, похвалио је рад школе балета, самог кореографа као и мале балерине, истичући колико је поносан и задовољан њихоим досадашњим достигнућима.

„Пресрећан сам јер после две године имамо овакав резултат, нисам био скептичан ни једног тренутка, подржао сам идеју, хвала Министарству културе и информисања Србије што су препознали значај ове школе која успешно ради“, рекао је Александар Илић, директор Института за уметничку игру у Београду.

Снежана Бурсаћ Петровић иницијатор отварања балетске школе у Грачаници истиче како је потребно много љубави и труда уложити да бисте на крају добили овакву представу.

У пуној сали  Дома културе Грачаница, балерине су направиле прави спектакл, понос и задовољство блистали су на лицима родитеља и свих присутних који су исту пратили.

Check Also

Испуњени сви услови за безбедан повратак деце у школске клупе

Школе на централном Космету спремне су за повратак деце у школске клупе. У новим условима …