Главна / Друштво / Свети Сава свачано обележен у Грачаници

Свети Сава свачано обележен у Грачаници

Светосавском химном и пригодним културно уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску славу Свети Сава. Резањем славског колача, започела је прослава школске славе.

У Грачаници освештене су нове учионице, које су донација општине Грачаница. Просторије које су преко потребне због великог броја ђака, од данас ће их користити виши и нижи разреди.

Директор ОШ Краљ Милутин у Грачаници, Владимир Милкић, честитао је свим просветним радницима празник и рекао да је ово велики дан за ову школу, коју похађа највећи број деце. Ученици су се припремали за овај програм више од три месеца.

“Веома је битно обележити данас и ово је значајно зато што морамо да се просвећујемо, да се образујемо и да не губимо наду у оно што нам је оставио у аманет Растко Немањић”, рекао је Љубомир Максимовић, учитељ ОШ Краљ Милутин у Грачаници.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, присуствовао је обележавању школске славе у Грачаници, и поручио да стуб опстанка и останка нашег народа на овим просторима јесте образовање и здравство.

“Наставићемо да улажемо и усавршавамо наше образовање овде, ове године очекујемо и отварање Средњошколског центра у Лапљем Селу и планирамо изградњу нове школе у Сувом Долу. Радује ме то што смо успели да проширимо школу „Краљ Милутин“ где смо добили нови простор који је данас и освештан, засигурно нећемо стати на томе и даље ћемо у сарадњи са директорима пронаћи начин на који можемо да попбољшамо услове у школству“, казао је Поповић.

Савиндан се у школама традиционално обележава као радни, али ненаставни дан.

 

Check Also

Обележена шеснаеста година од убиства Димитрија Поповића

Данас је у Грачаници обележена шеснаеста година од убиства седамнаестогодишњег Димитрија Поповића, кога су убили …