Главна / Вести / Косово и Метохија / Симпозијум: Мултидисциплинарни приступ пацијентима одржан у Грачаници.

Симпозијум: Мултидисциплинарни приступ пацијентима одржан у Грачаници.

У организацији Академије медицинских наука, Српског лекарског друштва Београд, лекарског друштва Војводине организован је симпозијум на тему: мултидисциплинарни приступ пацијентима  одржан је запосленима у КБЦ Приштина у Грачаници.

„Овај мој долазак окарактерисан је комуникацијом са КБЦ Приштина Грачаница у којем КБЦ Војводине у име  4 500 запослених даје овде подршку својим колегама у Грачаници, не само у погледу стручних предавања и пружање могућности за континуираном  медицинском едукацијом већ и повезивање ова два клиничка центра у којем се могу не само размењивати стручна сазнања , него и унапређивати рад.Што подразумева и долазак пацијената из овог региона у КБЦ Војводине“,  рекла је проф.др Едита Стакић, директор КБЦ Војводнина.

Директор КБЦ Приштина-Грачаница проф.др Братислав Лазић захвалио је лекарском друштву Војводине што су данас на Св. Саву у Грачаници и што пружају своја стручна сазнања из области којом се баве.

Опширније у прилогу:

 

 

Након састанка директор КБЦ Приштина у Грачаници проф.др Братислав Лазић упознао је председника општине Срђана Поповића са детаљима симпозијума .

На састанку се говорилио о учвршћивању односа између институција.

Састанак са Поповићем био је и прилика да се разговара о плановима као и о настaвку даље сарадње са установама у Србији пре свега са КБЦ-ом из Војводине.

Check Also

Представници Канцеларије за КиМ и Министарства просвете обишли ученике у Грачаници

Ученици основних и средњих школа на територији централног Косова и Метохије данас су, након три …