Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Политика бојкота избора у Србији је пропала

Дачић: Политика бојкота избора у Србији је пропала

Председник СПС и шеф српске дипломатије, Ивица Дачић, поздравио је одлуку покрета “Јеан од пет милиона” да изађу на изборе, али је истакао да је то доказ да је политика бојкота доживела крах и да су они који су предводили грађане у шетњама манипулатори.

Али, грађани ће то проценити, рекао је Дачић гостујући на Првој телевизији.

Што се СПС-а и СНС-а тиче, Дачић је рекао да одлука о томе да ли ће две партије ићи одвојено на изборе или на једној листи, још није донета.

“Ми у СПС-у имамо коректну сарадњу са СНС-ом, имали смо један разговор о томе са председником Вучићем, али договор још није постигнут, јер то пре свега ствар процене шта је боље за наше странке, а шта генерало за демократију у Србији.”, казао је Дачић.

Према његовим речима, истраживања су показала да је мали број странака које могу да пређу цензус.

Коментаришући најаву да ће омладина покрета “Један од пет милиона” изаћи на изборе, Дачић је рекао да су реакције на ту тему двоструке.

Он поздравља ту њихову одлуку, али истиче да то истовремено значи да је политика бојкота пропала.

То, указује, говори о томе колика конфузија влада у тим опозиционим редовима.

“Лично ми је драго то што ће изаћи на изборе, али то значи један потпуни крах политике бојкота од оних који су готово годину дана или можда и дуже малтретирали Србију својим шетњама, током којих је било и различитих инцидената. Надам се да ће грађани сами проценити да ли су можда преварени”, рекао је Дачић.

Бојкот је доживео крах и пре ове најаве, а истовремено је то и показатељ да су они који су предводили народ у тим шетњама били малнипулатори.”Ми смо сад у ситуацији да се радујемо када нам неко изађе на мегдан, јер главна политика опозиције у Србији је да побегну са мегдана”, навео је Дачић.

Check Also

Представници Канцеларије за КиМ и Министарства просвете обишли ученике у Грачаници

Ученици основних и средњих школа на територији централног Косова и Метохије данас су, након три …