Главна / Друштво / Јовић и Симић обишли општину Вучитрн у Прилужју

Јовић и Симић обишли општину Вучитрн у Прилужју

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић заједно са начелником косовскомитровичког округа Славком Симићем разговарали  су са председником Привременог органа општине Вучитрн у Прилужју Ацом Мишићем и директорима установа које функционишу по систему Владе Републике Србије.

Посету су започели обиласком вртића “Цар Константин и  Царица Јелена “, коме су и донирали неопходне кревете преко потребне због великог број деце. Затим су обишли и ОШ “Вук Караџић”, којој је донирана интерактивна табла за потребе наставе ове школе.

Јовић и Симић су обишли социјално угрожене породице, али и породицу којој је дониран трактор средствима Канцеларије за Косово и Метохију.

“Прилужје је стуб опстанка за Србе на Косову и Метохији. Заинтересовани смо да сазнамо како живе обични људи у свим српским срединама, како опстају и шта је то што им је најпотребније у овом тренутку. Постоје породице које су ненамерно запостављене. Одлука Канцеларије за КиМ и Владе Републике Србије је да допре до свих грађана, да се упознамо са њиховим проблемима и да покушамо да решимо све те проблеме. Канцеларија за КиМ је сада у  позицији да решава проблеме , јер је држава Србије економски консолидована. У наредном периоду ћемо се потрудити да дођемо до сваке српске средине. Највећи проблеми јесу незапосленост и одлазак младих. Кључ опстанка Срба на КиМ јесте останак младих на Ким”, рекао је заменик директора Канцеларије за КиМ за РТВ Грачаница Дамјан Јовић.

“Интензивно идентификујемо проблеме са којима се суочавају наши грађани на простору Косова и Метохије и проблеми се синхронизовано решавају наравно уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије. Никада нећемо дозволити да се било који наш грађанин осећа запостављеним, заборављеним, никако нећемо дозволити да неко наше дете осети страх од сиромаштва. Држава Србија је уз свој народ, Канцеларија за КиМ је уз свој народ и наравно председник Александар Вучић има визију да помогне најугроженијем становништву. Потвдра тога је да смо већ недељама интензивно на терену, да се помаже најугроженијем становништву и у огреву и у храни, као и привредницима и пољопривредницима и свима онима који дају свој допринос да наш народ остане и опстане”, рекао је начелник косовскомитровичког округа Славко Симић.

Породице које су посетили Јовић и Симић припадају социјално угроженој категорији, једно им је зајеничко вишечлане породице које живе од социјалне помоћи а она није довољна за њихов живот на овом простору. Обећано је да ће њиховим мукама доћи крај.

Осмочлана породица Поповић која је добила трактор донацијом Канцеларије за КиМ, живи од пољопривреде уз нови трактор наставиће да обрађују своју земљу и буду на свом огњишту.

Ову посету општини Вучитрн заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић завршио је разговором са мештанима о њиховим проблемима у Прилужју.

 

Check Also

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да …