Главна / Вести / Србија / СПС: Дачић посетио Душана Чкребића
Beograd, 6. februara 2020.- Socijalisticka partija Srbije saopstila je danas da je njen lider Ivica Dacic (L) posetio "poslednjeg zivog najviseg drzavnog funkcionera iz vremena Titove Jugoslavije", Dusana Ckrebica (D). Kako se navodi, Ckrebic u 93. godini intezivno prati borbu za ocuvanje drzavnih i nacionalnih interesa Srbije, kao i delovanje lidera SPS. FOTO TANJUG/ INFORMATIVNA SLUZBA SPS/ nr, fotografija niske rezolucije

СПС: Дачић посетио Душана Чкребића

Социјалистичка партија Србије саопштила је данас да је њен лидер Ивица Дачић посетио “последњег живог највишег државног функционера из времена Титове Југославије”, Душана Чкребића.

Како се наводи, Чкребић у 93. години интезивно прати борбу за очување државних и националних интереса Србије, као и деловање лидера СПС.

Дацицћ је, наводи СПС, изразио задовољство што је имао прилику да размени искуство са “последњом живом легендом из Титовог доба” и да сазна детаље из историје Југославије, начина вођења Титове политике, као и сегменте борбе за опстанак српског народа у нашој јужној покрајини.

Чкребић се у разговру подсетио свог деловања на политочкој сцени док је био на високим државним функцијама као председник Председништва СР Србије, председник српске Владе, председник Савеза комуниста Србије, члан Председништва ЦКСКЈ.

Чкребић је овом приликом Дачићу поклонио своје три књиге:

”Коча Поповић- дубока људска тајна“, “Коминтерна – бурни догађаји и њихове последице по СФРЈ и Србију” и “Поглед искоса”.

СПС подсећа и да је Чкребић као председник Председништва СР Србије 1986. године потписао акт о одобрењу наставка изградње храма Светог Саве и за то одликован “Орденом Светог Саве”.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Обележавање Дана српског јединства

У Србији и Републици Српској данас се обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе, …