Главна / Вести / Косово и Метохија / Аналитичари очекују да ће Курти имати тежак дијалог са Србијом

Аналитичари очекују да ће Курти имати тежак дијалог са Србијом

Политички аналитичар Фатон Абдулах оценио је да дијалог са Србијом неће бити лак за Куртијеву владу, и нагласио да би Самоопредељење и ДСК морали да имају јединствен став како би могло доћи до коначног договора, преноси Љајми.

“То је веома важно и требало би да сачекамо да видимо какав ће бити приступ Куртијеве владе. Уопште неће бити лако, на основу приступа који је раније имао и на основу онога што је кординирано са ДСК. Две политичке снаге улазе у дијалог без спекулација, али са раније припремљеним стратегијама”, навео је Абдулах.

Шеф посланичке групе Самоопредељења Реџеп Сељими рекао је за Економију Онлајн да у дијалогу са Србијом не би требало разговарати о питањима која угрожавају државност Косова.

Он је навео да приступ Куртијеве владе у дијалогу са Србијом неће бити усредсређен на захтеве Србије.

“У дијалогу са Србијом не би требало да идемо на штету државности, на штету суверенитета и Устава Косова. У дијалогу са Србијом имамо остворене ставове, а објаснили смо и пет корака за постизање дијалога”, рекао је Сељими.

Извор: Косово онлине/Лајми.нет

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …