Главна / Вести / Косово и Метохија / Лажна узбуна око корона вируса у Приштини

Лажна узбуна око корона вируса у Приштини

Пацијенткиња која је примљена на Kлинику за инфективне болести у Приштини нема корона вирус, саопштено је синоћ на ванредној конференцији за новинаре националног института за јавно здравље (НИПХK).

Извештај НИПХK је на ванредној конференцији за новинаре прочитао Насер Рамадани, лекар из тог института, који је раније изјавио да су одмах по пријему пацијенткиње њени узорци хитно послати на анализу, пренела је Газета Експрес.

Пацијенткиња је примљена јуче око 17 часова.

“Добијена је информација из Kлинике за инфективне болести да је пацијент са британским држављанством упућен из ургентног центра у Гњилану на Kлинику за инфективне болести”, наводи се у извештају и додаје да је пацијенткиња међународни службеник на Kосову и да је пре неколико дана боравила на скијалишту у Француској, где је сазнала да је неколико људи било заражено овим вирусом.

“Пацијента је посетио тим инфектолога на Kлиници за инфективне болести, а у клиничком аспекту констатована је блага грозница и благи кашаљ“, наводи се у извештају института.

Такође се додаје да су узорци одмах узети за лабораторијску анализу и предати на дијагностику у 19 часова.

„Тим лабораторија за молекуларну микробиологију у НИПХK тестирао је нови коронавирус (2019 – нЦоВ) и инфлуенцу А и Б рРТ-ПЦР методом. Тест је био негативан за сва три теста, што значи да пацијент није заражен новим коронавирусом (2019 – нЦоВ) ни грипом А и Б “, закључује се у извештају.

Директорка Kлинике за инфективне болести Линдита Ајазај-Бериша рекла је да пацијенткиња у тренутку пријема у ту установу није имала високу темпретаруру, додајући да је британска држављанка одмах изолована и стављена под посебни надзор.

Вест о могућем првом случају коронавируса на Kосову брзо се синоћ проширила целим регионом, али на срећу испоставило се да је у питању била лажна узбуна.

Извор: Танјуг

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …