Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев: Држава чини све како би српски народ на КиМ имао бољу и светлију будућност

Козарев: Држава чини све како би српски народ на КиМ имао бољу и светлију будућност

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев обишао је данас Гораждевац и пољопривредним произвођачима уручио шест мотокултиватора. Држава Србија чини све како би српски народ на КиМ имао бољу и светлију будућност.

„Пољопривредни подстицаји које у циклусима пласирамо у овој средини, у Гораждевцу дају резултате у смислу да људима који су практично почели од нуле сада имамо прилику да честитамо на успеху и стеченим искуствима која успешно примењују. Заједно смо, почев од семенског материјала и основних пчелињим друштвима, садницама воћа, пољопривредне механизације, система за наводњавање и тако даље, успели да унапредимо производњу на овим просторима“, рекао је за ТВ Мост заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев.

Према његовим речима, народ на овим просторима зна да су представници државе Србије ту у пуном капацитету и заједно са представницма Привременог органа у Гораждевцу представљају сервис српског народа на  КиМ.

„Гораждевац је специфичан, мало место где се сви знају и где се остаје и опстаје. Овде се наш народ достојанствено држи, живећи и борећи се за своје породице. Поносни смо што број деце расте. Наш задатак и циљ је да, уз огромну подршку и љубав државног врха, почев од председника Александра Вучића, премијерке Брнабић, директора Ђурића, Владе и читавог народа Србије,  након успешне финансијске стабилизације пружимо много већу помоћ народу на овим просторима. Та помоћ се види и осети и служи овим људима“, рекао је Козарев.

Он је нагласио да је данашња донација само један део помоћи и најавио да ће се у наредном периоду прикупљати информације и иницијативе о томе шта је то чиме би се они бавили у неколико фаза до коначног производа.

„Разговараћемо о томе који су то погони за прераду, паковање, за додавање вредности јачање економије, и нова запошљавања што је јако битно у овако малим срединама, где они виде себе у наредном периоду да би смо могли да уложимо средства која би дала резултате у најскоријем року“, објаснио је Козарев.

Говорећи о Косову и Метохији као средини где постоји социјална проблематика и угроженост на економском плану, Козарев је рекао да држава Србија успела да економски уздигне свој народ.

„Преживљавање више није тема, подижемо лествицу на виши ниво и црвену линију шта је прихватљиво за Србију и српски народ на КиМ  а то је да људи почну да живе нормално и лепо од свог рада и ангажовања, да деца имају перспективу, да школе, обдаништва, домови здравља функционишу“, истакао је Козарев и додао да је наредни задатак јесте изналажење начина за стварање услова за одрживи живот нашег народа на овим просторима.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Од четвртка 16 сати неометаног кретања, верски објекти се отварају, карантин се ускоро затвара

Вршилац дужности министра здравља Арбен Витиа саопштио је данас на конференцији за новинаре да ће …