Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев: Држава чини све како би српски народ на КиМ имао бољу и светлију будућност

Козарев: Држава чини све како би српски народ на КиМ имао бољу и светлију будућност

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев обишао је данас Гораждевац и пољопривредним произвођачима уручио шест мотокултиватора. Држава Србија чини све како би српски народ на КиМ имао бољу и светлију будућност.

„Пољопривредни подстицаји које у циклусима пласирамо у овој средини, у Гораждевцу дају резултате у смислу да људима који су практично почели од нуле сада имамо прилику да честитамо на успеху и стеченим искуствима која успешно примењују. Заједно смо, почев од семенског материјала и основних пчелињим друштвима, садницама воћа, пољопривредне механизације, система за наводњавање и тако даље, успели да унапредимо производњу на овим просторима“, рекао је за ТВ Мост заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев.

Према његовим речима, народ на овим просторима зна да су представници државе Србије ту у пуном капацитету и заједно са представницма Привременог органа у Гораждевцу представљају сервис српског народа на  КиМ.

„Гораждевац је специфичан, мало место где се сви знају и где се остаје и опстаје. Овде се наш народ достојанствено држи, живећи и борећи се за своје породице. Поносни смо што број деце расте. Наш задатак и циљ је да, уз огромну подршку и љубав државног врха, почев од председника Александра Вучића, премијерке Брнабић, директора Ђурића, Владе и читавог народа Србије,  након успешне финансијске стабилизације пружимо много већу помоћ народу на овим просторима. Та помоћ се види и осети и служи овим људима“, рекао је Козарев.

Он је нагласио да је данашња донација само један део помоћи и најавио да ће се у наредном периоду прикупљати информације и иницијативе о томе шта је то чиме би се они бавили у неколико фаза до коначног производа.

„Разговараћемо о томе који су то погони за прераду, паковање, за додавање вредности јачање економије, и нова запошљавања што је јако битно у овако малим срединама, где они виде себе у наредном периоду да би смо могли да уложимо средства која би дала резултате у најскоријем року“, објаснио је Козарев.

Говорећи о Косову и Метохији као средини где постоји социјална проблематика и угроженост на економском плану, Козарев је рекао да држава Србија успела да економски уздигне свој народ.

„Преживљавање више није тема, подижемо лествицу на виши ниво и црвену линију шта је прихватљиво за Србију и српски народ на КиМ  а то је да људи почну да живе нормално и лепо од свог рада и ангажовања, да деца имају перспективу, да школе, обдаништва, домови здравља функционишу“, истакао је Козарев и додао да је наредни задатак јесте изналажење начина за стварање услова за одрживи живот нашег народа на овим просторима.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Општинско Одељење Инспекције: Забрањено паљење жетвених остатака и отпада

Општинско Одељење инспекције упозорава мештане да се уздрже од спаљивања жетвених остатака и отпада како …