Главна / Друштво / Отворена редакција на ромском језику у радио Грачаници

Отворена редакција на ромском језику у радио Грачаници

Општина Грачаница, Радио Грачаница и РОМАКТЕД акциона група за заједнице Савета Европе,  потписали су меморандум о разумевању који подразумева реализацију програма на ромском језику. Споразум је потписан 10. јануара ове године између заменика председника општине Грачаница Саше Данића, директора РТВ Грачаница Саше Мицића као и члана Акционе групе заједница у склопу програма Ромактед Демира Османија.

До емитовања програма на ромском језику долази захваљујући сарадњи општине Грачаница и Савета Европе у оквиру заједничког програма Европске уније/Савета Европе под називом РОМАКТЕД што значи промовисање добре управе и оснаживање Рома на локалном нивоу.

“Овај програм на ромском језику је прва сарадња са Саветом Европе у оквиру програма РОМАКТЕД и општине Грачаница. Ми се надамо да ћемо после имплементације овог пројекта, наставити са добром сарадњом”, рекла је менаџер пројекта Сахибе Јашари.

Заменик председника општине Грачаница Саша Данић исказао је захвалност представницима Савета Европе што су “препознали јаку политичку вољу општине Грачаница да штити и активно промовише права заједнице”.

“Представницима Ромске заједнице у нашој општини  желим да честитам, али и да поручим да је општина Грачаница ваш дом, да су врата тог дома отворена и да се са овим ништа не завршава”, рекао је Данић.

Координатор РТВ Грачаница Саша Мицић пожелео је добродошлицу колегама из Редакције на ромском језику и истакао да ће им у нашој кући бити обезбеђени сви услови за квалитетан рад.

“Желео бих и да се захвалим и генералном директору ЈП Мрежа Мост Слађани Иванчевић, што је један овакав пројекат наишао на  подршку и разумевање, пре свега да је једна оваква емисија веома потребна овдашњем становништву из редова ромске заједнице”, рекао је Мицић.

На пригодној свечаности поводом почетка емитовања програма на Ромском језику у Радио Грачаници, уручени су и  уговори о ангажовању припадника Ромске заједнице у овој Редакцији.

 

 

 

Check Also

Лајчак сутра на Косову

Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак боравиће сутра на Косову, …