Главна / Вести / Косово и Метохија / Настављено привремено рочиште за убиство Оливера Ивановића

Настављено привремено рочиште за убиство Оливера Ивановића

После више од две године од убиства Оливера Ивановића, пред специјалним судом у Приштини данас је настављено припремно рочиште за шесторо оптужених Срба који се терете за умешаност у убиство лидера ГИ СДП.

Судија Вељон Kуртај на почетку је саопштио да је судење јавно, али је забранио медијима да снимају сам ток, осим уводних кадрова, рекавши да ће бити дозвољено снимање само у тренутку када се буде читала оптужница.
“На прошлој расправи је остало да се оптужница достави на српком језику и верујем да је то урађено”, рекао је судија након чега је констатовано да су сви прусутни примили потребну документацију за суђење.
Kосовски полицајци су у судницу увели Радета Басару, Жарка Јовановића, Недељка Спасојевића и Марка Рошића, оптужене који се налазе у притвору.
У судници су и секретарица поконог Ивановића Силвана Арсовић, која се се брани са слободе, као и Драгиша Марковић.
Суђењу присуствује и потрпредседница ГИ СДП Kсенија Божовић, јавља Kосово онлајн.
Рочиште које је настављено данас, одложено је 30. децембра 2019. јер одбрани нису на време достављени преводи оптужнице.
Тужилаштво је доставило у међувремену измењену оптужницу, па одбрана окривљених не зна по којој оптужници ће се данас изјашњавати.
Главни тужилац Суља Хоџа, који је и подигао оптужницу за убиство Оливера Ивановића, од данас је у пензији, пренели су косовски медији.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да …