Главна / Друштво / Јовић и Петковић разговарали са директорима институција и обилазили социјално угрожене породице

Јовић и Петковић разговарали са директорима институција и обилазили социјално угрожене породице

Другог дана боравка на централном Космету заменик и помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић и Петар Петковић, најпре су у седишту косовског округа у Грачаници одржали састанак са руководећим структурама у образовању, привредном и здравственом систему који се финансира из буџета Владе Републике Србије.

“Држава Србија улаже велика средства  улагаће и у наредном периоду, држава Србија је сада у могућности јер има више пара да улаже на простору Косова и Метохије. Реч је о пројктима који се тренутно реализују од преко сто милиона евра и поред тога ту су редовна средства за нормално функционисање институција, не само у општини Грачаница већ на целом простору Косова и Метохије”, рекао је помоћник диретора Канцеларије за КиМ Петар Петковић за РТВ Грачаница.

Након састанка у Косовском округу, представници Канцеларије за КиМ у Лапљем Селу посетили су породицу Златана Станојевића коме је општина Грачаница недавно изградила нову кућу. Домаћинство Дејана Недељковића ускоро ће од Канцеларије за КиМ добити средства и материјал за санацију куће. А у селу Доња Брњица посетили су и породицу Милоша Танасковића којој је потребан кров над главом.

“Покушаћемо да у сарадњи са Eпрхијом рашко-призренском већ данас нађемо неко решење, јер ови људи немају ништа од своје имовине како бисмо им помогли, покушаћемо да уз помоћ цркве нађемо решење, рекао је заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић.

Јовић је додао и да су највећи проблеми егзистенцијалне природе као и запослење, ове године ће бити отворена радна места али неће моћи сви одједном да се запосле, рекао је и да ће се ставити акценат на вредне људе који су мајстори и занатлије а да су они ту да покушају да им обезбеде стамбено питање како би сачували своје породице и како би нормално живели од свог рада.

Раније данас представници Канцеларије за КиМ, заменик Дамјан Јовић и саветник Петар Петковић посетили су манастир Грачаница где их је дочекао протојереј Саша Митровић секретар рашко-призренске Eпархије.

Check Also

Вучић на видео-самиту о КиМ са Меркеловом и Макроном

Видео-самит о Косову и Метохији, чији су домаћини председник Француске Емануел Макрон и канцеларка Немачке Ангела Меркел, …