Главна / Друштво / Представници Канцеларије за КиМ завршили тродневну посету централном Космету

Представници Канцеларије за КиМ завршили тродневну посету централном Космету

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић и помоћник Слађана Марковић посету општини Липљан започели су разговором са представницима Косовског округа и члановима Општинског већа након чега су одржали састанак са директорима институција и установа које се финансирају из буџета Владе Републике Србије.

“Највећа одговрност је на онима који руководе институцијама, на онима који су први међу једнакима, данас им је јасно речено да оно што смо започели на иницијативу председника Вучића и директора Канцеларије Ђурића а то је обилазак свих наших људи и долазак до оних најугроженијих становника Републике Србије који живе на Косову и Метохији. Морају да раде са још већом снагом и још већом вољом, имамо огроман задатак а ко не буде могао да прати тај ритам, наћи ће се замена за те људе јер то не може да се решава из Канцеларије већ на терену у разговору и свакодневним активностима са нашим људима,” рекао је заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић.

Представници Канцеларије за КиМ након састанка посетили су породицу Ненада Станковића у селу Доња Гуштерица, потом породицу Ђорђа Славића у Горњој Гуштерици а у Ливађу домаћинство Слободана Митића, оно што је заједничко овим породицама је незапосленост и нерешено стамбено питање.

“Данашња посета званичника Канцеларије за КиМ општини Липљан од великог је значаја, ово значи да је држава Србија уз нас и да помаже сваким даном све више и више помаже да породице и социјално и стамбено буду обезбеђене,” рекао је председник привременог органа општине Липљан Златко Лазић.

Након средина у општини Липљан заменик Дамјан Јовић и помоћник Слађана Марковић посетили су привремени орган Косово Поље са привременим седиштем у селу Угљаре а обишли су и неколико социјално угрожених породица у овој општини.

“Данас смо у Липљану уручили одлуку да ће Канцеларија за КиМ обезбедити Дому здравља  Липљан у Доњој Гуштерици санитетско возило које им је преко потребно, имајући у виду коју километражу дневно прелазе и које проблеме имају са садашњим старим возилима. Такође, најављујем да ће и Дом здравља Приштина као и Дом здравља Косово Поље у Угљару добити нова санитетска возила. Треба посебно поменути пројекат финансиран од стране Републике Србије а то је завршетак вишенаменског објекта у Угљару где ће бити смештен нов здравстени центар који тренутно користи изнајмљен простор који није адекватан,” рекла је помоћник директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић за РТВ Грачаница.

Посетом општини Косово Поље заменик и помоћник Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић и Слађана Марковић завшили су тродневну посету српским срединама на централном Космету.

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …