Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Терористички напад на аутобус “Ниш експреса” српски народ никада неће заборавити

Ђурић: Терористички напад на аутобус “Ниш експреса” српски народ никада неће заборавити

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Маркo Ђурић каже да српски народ никада неће заборавити мученике који су погинули пре 19 година у терористичком нападу на аутобус “Ниш експреса” у месту Ливадице код  Подујева.

Саопштење за јавност директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића:

Смрт дванаесторо и рањавање четрдесет троје наших сународника у Ливадицама било је врхунац страдалништва српског народа на Косову и Метохији, а осим починилаца, део кривице за овај суноврат цивилизације сноси и међународна заједница, која је у том тренутку вршила цивилну и војну управу у нашој јужној покрајини.

До данас нико није правоснажно осуђен за овај злочин, иако постоје чврсте индиције о томе ко стоји иза напада, а у овоме тренутку ни у Приштини ни у међународним центрима моћи очигледно не постоји воља да се та неправда исправи.

Срби су и данас на Косову и Метохији грађани другог реда и изложени разним видовима дискриминације, притисика и застрашивања, јер мржња која је однела животе наших сународника у Ливадицама и даље живи.

Политички представници албанског народа на Косову и Метохији, уколико желе да граде друштво на здравим основама, морају престати да у заборав гурају и заташкавају овај и многе друге злочине над беспомоћним припадницима српског народа, јер без те врсте суочавања са прошлошћу, неће бити ни међунационалног помирења, ни боље будућности за албански народ.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

На Kосову 112 оболелих од коронавируса, петоро излечених

На Kосову је 112 особа оболело од коронавируса, а након другог понављања теста, петоро пацијената …