Главна / Вести / Србија / Вучић са Шојгуом, искрен и пријатељски разговор

Вучић са Шојгуом, искрен и пријатељски разговор

Председник Србије Александар Вучић састао се са руским министром одбране Сергејом Шојгуом. Вучић је за Шојгуа приредио ручак, како је раније најављено.

Ручак председника Александра Вучића и руског министра одбране Сергеја Шојгуа трајао је три сата и протекао је у искреном и пријатељском разговору, сазнаје Танјуг.

Током састанка Вучић је Шојгуу поклонио ловачку пушку “Црвена застава”, док је руски министар Вучићу поклонио брошуру са његовим цртежима, графикама и радовима у дрвету.

Осим Вучића и Шојгуа, састанку су присуствовали министри одбране и спољних послова Александар Вулин и Ивица Дачић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко и војни званичници Србије.

Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу борави у званичној посети Србијина позив српског колеге Александра Вулина.

Вулин и Шојгу су претходно положили на Спомен-гробљу ослободиоцима Београда капсулу са земљом из Русије, а на месту будуће скулптурно-архитектонске композиције “Вечна ватра”, чиме је и означен почетак њене изградње.

Извор: РТС, Танјуг

Check Also

Петковић: Није политички мотивисан напад, већ вршњачка туча

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да је син српског политичара са КиМ Ненада …