Главна / Вести / Косово и Метохија / Амбасада САД: Коснет у континуитету позива на укидање такси

Амбасада САД: Коснет у континуитету позива на укидање такси

Амерички амбасадор у Приштини, Филип Коснет, је током свих досадашњих састанака са политичким представницима Албанаца, као и током редовних сусрета са премијером Аљбином Куртијем, указивао на економске предности хитног укидања такси на производе из централне Србије, подсетила је Амбасада САД у Приштини.

“На свим тим сусретима, као и током својих редовних састанака са премијером Куртијем, амбасадор Коснет говори о важности односа САД-а с Косовом, с нагласком на напредак наших заједничких циљева обезбеђивања мира, правде и просперитета и економским предностима хитног укидања такси”, наводи се у саопштењу америчке Амбасаде, објављеном на званичној фејсбук страници.

Наводи се да амбасадор Коснет данас наставља своје сусрете са представницима нове приштинске владе састанком са министром унутрашњих послова, Агимом Вељиуом.

Подсећа се да се Коснет до састао са председницом парламента Вјосом Османи, потпредседницима владе Хотијем и Абазијем, као и са министром спољних послова Глауком Коњуфцом.

Додаје се да ће се Коснет састати са осталим министрима и лидерима других странака.

Извор: Танјуг

Check Also

Одобрена изградња 62 нове куће у шест општина на Косову

На електронској седници Управног одбора пројекта“Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (РРК5)”у којој су учествовали …