Главна / Култура / Одржана аудиција за фестивал изворних песама „Царски гласови“ у Шилову

Одржана аудиција за фестивал изворних песама „Царски гласови“ у Шилову

Аудиција за фестивал изворних песама „Царски гласови“, у част Јордана Николића и Маре Ђорђевић, одржана је у Великој сали Културно просветног центра „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову.

Према речима директора  овог фестивала Златка Стојановића  први део концерта на коме ће се изводити песме са Косова и Метохије биће одржан у Грачаници ,док ће други део бити изведен у Београду у част Јордана Николића и Маре Ђорђевић.

,,Надамо се да овај концерт прерасте у нешто традиционално и да следеће године то буде такмичарски фестивал где ћемо промовисати талентоване људе од 10 до 25 година са простора Косова и Метохије,, каже  Снежана Алексић ,главни организатор и извршни продуцент испред  Дома културе у Грачаници.

Деца која су учествовала на овој аудицији кажу да нису имала трему и да су неки од њих већ имали искуства у сличним музичким пројектима. Тако да се надају да ће ускоро запевати пред већим аудиторијумом.

Иначе организатори овогодишње манифестације су Удружење естрадних уметника и извођача Косова и Метохије и Дом културе Грачаница под покровитељством Канцеларије за КИМ .

Извор: РТВ Пулс

Check Also

“Ошишани јеж” за Дом културе Грачаница од УНС-а

Дом културе у Грачаници дарован је од Удружења новинара Србије укориченим дупликатима часописа “Ошишани јеж”. …