Главна / Вести / Косово и Метохија / Гренел остаје задужен за дијалог Београда и Приштине

Гренел остаје задужен за дијалог Београда и Приштине

Амбасадор Ричард Гренел, који је именован за вршиоца дужности шефа Националне обавештајне службе САД, наставиће истовремено да обавља и функцију специјаног изасланика председника Доналда Трампа за преговоре Србије и Косова, рекао је за Т а н ј у г портпарол Гренела Дик Кастин.

“Можемо да потврдимо да ће амбасадор Гренел наставити да обавља дужност амбасадора САД у Немачкој, као и специјалног изасланика председника Доналда Трама за мировне преговоре Србије и Косова и сада вршиоца дружности директора Националне обавештајне службе”, рекао је Т а н ј у г у портпарол Гренела Дик Кастин.

Амерички председник Доналд Трамп именовао је амбасадора Ричарда Гернела за вршиоца дужности шефа свих обавештајних служби САД. Председник Трамп има поптуно поверење да ће Гренел обављати посао на најпрофесионалнији начин, наведено је на сајту Беле куће.

У управо објављеном саопштењу наведено је да амбасадор Гренел има велико искуство у раду са службама безбедности и на бројним додатним позицијама укључујући и место специјаног изасланика за преговоре Србије и Косова и као портпарол САД у УН.

“Посвећен је ванполитичком и ванпартијском присутпу и као челник свих обавештајних агенција САД, од којих зависи безбедност и сигруност земље”, наводи се на сајту Беле куће.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Лазић: Након првог случаја коронавируса, епидемиолошка ситуација под контролом

Без обзира на чињеницу да имамо први потврђени случај  заразе коронавирусом, епидемиолошка ситуација у српским …