Главна / Вести / Косово и Метохија / Mинистар Далибор Јевтић са амбасадором Швајцарске и шефом мисије УНХЦР-а на Косову

Mинистар Далибор Јевтић са амбасадором Швајцарске и шефом мисије УНХЦР-а на Косову

Министар за заједнице и повратак у Влади Косова, Далибор Јевтић, састао се данас са амбасадором Швајцарске на Косову Жан Хубер Лебетом (Jean Huber Lebet) и са њим разговарао о плановима министарства да допринесе даљем унапређењу живота свих грађана.

”Српска заједница и Министарство за заједнице и повратак ће дати свој пуни допринос наставку сарадње са партнерима у смислу започетих процеса који доприносе побољшању живота свих грађана”, рекао је Јевтић.

Министар је казао да је Швајцарска посвећена поштовању људских права и да има пуно добрих примера из ове земље на који начин треба да функционише један систем.

На састанку је речено да је нужно уклонити све препреке које стоје на путу наставка дијалога између Београда и Приштине јер је то у интересу како невећинских тако и већинске заједнице на Косову.

 Министар Јевтић се пре састанка са швајцарским амбасадором Лебетом сусрео и са шефом мисије УНХЦР на Косову, Еролом Ардуком (Erol Arduc)и том приликом с њим разговарао о наставку сарадње на пројектима који доприносе повратку расељених лица (РРК5/ПРК5 и Скопски процес), већем укључивању жена и омладине, као и побољшању живота социјално угрожених категорија становништва. ​

Check Also

На Kосову 112 оболелих од коронавируса, петоро излечених

На Kосову је 112 особа оболело од коронавируса, а након другог понављања теста, петоро пацијената …