Главна / Вести / Косово и Метохија / Академија струковних студија косовско метохијска домаћин студентима из централне Србије

Академија струковних студија косовско метохијска домаћин студентима из централне Србије

Академија струковних студија косовско метохијска, као новоформирана високошколска установа, домаћин је овог викенда студентима из Србије, у оквиру традиционалне посете колегама на Косову и Метохији.

План је да се студент упознају са условима рада на територији Косова и Метохије, размене искуства и идеје, договоре заједничке активности. Такође, у склопу посете организован је и обилазак српске културне баштине, цркава и манастира…

Урош Јакшић, руководилац пројекта, професор струковних студија Звечан изразио је задовољство посетом студената из централне Србије.

“Ова посета је веома битна за нас. Колеге ће понети лепа сећања из Косовске Митровице, са севера КиМ а посетиће и српске манастире и цркве на овим просторима”, рекао је Јакшић.

Према речима Ненада Радосављевића, председник Студентског  парламента у Звечану студенти ће своје колеге лепо дочекати и угостити како би им остали у лепом сећању.

Високошколци ће разговарати са колегама који студирају на КиМ о месту и улози студентских организација у решавању савремених изазова а у циљу унапређења друштва.

Упознаће места и начин живота својих колега. Већина ових студената први пут борави на КиМ и за њих је ово велики корак у њиховим животима.

“Моји утисци су предивни. Одушевљена сам гостопримством, људи који су нас дочекали су дивни”, рекла је Јована Јоксимовић, студент из Београда и додала да једва чека да обиђе српске светиње на овим просторима.

Ивана Гујаничић, студент из Земуна, такође је одушевљена пријемом али и смештајем.

“Дивно је, све је чисто, уредно, све похвале”, рекла је она.

Смештај и исхрана обезбеђени су у сарадњи са Студентским центром у Косовској Митровици као и ноћење у манастиру Светих Архангела у Призрену.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Спирић: Петоро заражених коронавирусом у Косовској Митровици, 100 у изолацији

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић упутио је апел грађанима који су имали …