Главна / Вести / Србија / Михајловићева са новим амбасадором Индонезије: Много простора за сарадњу две државе

Михајловићева са новим амбасадором Индонезије: Много простора за сарадњу две државе

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са новим амбасадором Индонезије у Србији Мохамадом Чандра Виђа Јудом и са њим разговарала о могућностима унапређења сарадње две земље.

 

„Желим Вам добродошлицу у Србију, верујем да ћемо за време Вашег мандата унапредити сарадњу наше две државе, јер простора за то свакако има. Србија се у последњих неколико година интензивно развија, наша политичка и економска позиција је стабилна, завршили смо велике инфраструктурне пројекте и започињемо нови инвестициони план Србија 2020-2025“, рекла је Михајловићева.

 

Амбасадор Индонезије истакао је да ова земља види Србију као важног партнера.

 

„Упознати смо са инвестиционим планом 2020-2025. и волели бисмо да будемо део вашег развоја. Наше грађевинске компаније заинтересоване су да раде у Србији. Област инфраструктуре нам је веома значајна, имајући у виду и наш мастер план изградње економских коридора. Важно је да повежемо пословне људе и фирме. Поред тога, веома смо заинтересовани и за сарадњу у области пољопривреде“, рекао је Јуда.

 

На састанку је било речи и о сарадњи у области ваздушног саобраћаја и изражена је спремност обе стране да се припреми и потпише споразум у овој области, с обзиром на све већи број српских туриста који посећују Индонезију, али и заинтересованост компанија да се повезују.

 

„Само прошле године број туриста из Србије повећан је за 45 одсто“, рекао је Јуда.

 

 

Check Also

Писмо захвалности амбасадора нордиjских земаља Дачићу

Mинистар спољних послова Ивица Дачић добио jе писмо захвалности од амбасадора Шведске, Данске, финске и …