Главна / Друштво / Ученици Гимназије У Лапљем Селу приредили “Гимназијалски доручак”
?

Ученици Гимназије У Лапљем Селу приредили “Гимназијалски доручак”

Ђачки парламент Гимназије у Лапљем Селу, осмислио је и у сарадњи са свим ученицима и професорима ове школе, приредио “Гимназијалски доручак” у центру Грачанице , у циљу прикупљања средстава за матурску екскурзију, коју велики број матураната није био у могућности да плати.

Председник Ђачког парламента Анђела Станојевић, каже да је циљ ове акције био да се прикупе средства,   како би се ученицима макар мало олакшала уплата за ову екскурзију, али и да сваки ученик може да оде на ово матурско путовање.

“У овој акцији учествовали су сви ученици Гимназије и на томе сам им веома захвална. Наш циљ је да на ту екскурзију одемо сви заједно, јер једино тако функционишемо као тим, какав смо били и за све ове четири године у Гимназији. Надам се да ћемо тај циљ и остварити”, каже Анђела.

Она је изразила захвалност и свима онима који су данас посетили штандове са храном,  коју су припремили Гимназијалци и донирали одређену количину новца, а посебну захвалност изразила је председнику општине Грачаница Срђану Поповићу, који се међу првима прикључио овој акцији.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић посетио је данас Гимназијалце, изрзио задовољство племенитошћу ученика  и обећао да ће им помоћи у овој акцији.

“Ово је једна прелепа и племенита акција. Веома ми је драго да ученици Гимназије овако помажу своје другове и другарице који немају средстава за екскурзију. Општина Грачаница ће наравно подржати ову акцију и ова слика још једном показује да са оваквом децом ми овде имамо будућност”, рекао је Поповић, који ће акцију ученика подржати тако што ће општина платити екскурзију за два матуранта.

Директор Гимназије у лапљем Селу Дејан Денић, похвалио је своје ђаке за идеју и реализацију ове акције и захвалио се свима који су узели учешће у њој.

?

“Овом акцијом наши ученици показали су, не само да су добри ђаци, већ и да су племенити људи”, казао је Денић

Председник Ђачког парламента Анђела Станојевић, каже да ће Гимназијалци наставити са сличним акцијама, све док сви матуранти не буду могли да иду на екскурзију и апеловала на све институције и предузећа,  да следе пример општине Грачаница и помогну гимназијалцима колико су у могућности.

 

 

Check Also

У Грачаници још две особе позитивне на корона вирус

Кризни штаб општине Грачаница саопштио је да је према најновијим званичним подацима на подручју општине …