Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: КиМ ће бити доминантна тема у Вашингтону
VUCIC BRNABIC SRBIJA2025

Вучић: КиМ ће бити доминантна тема у Вашингтону

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће у разговору са америчким званичницима, током боравка у Вашингтону, питање Косова и Метохије несумњиво доминантна као тема, а да ће се он борити за интересе Србије.

“Имаћу много много важних разговора”, рекао је Вучић, додајући да о томе може да говори тек сутра и прекостура, када путује у Вашингтон.

“Шта год да бих вам рекао… свакако ће Косово бити доминантна тема у разговору са америчким званичницима”, рекао је Вучић новинарима упитан за посету САД.

Председник Србије је навео и да ће за званичницима САД разговарати и о другим важним питањима, билатералних односа, економској сарадњи са САД.

“То све иде добро, у добром смеру, али Косово ће бити несумњиво доминантна тема, која за нас није лака, јер имамо другачије виђење и поглед на ствари у доносу на моје домаћине”, рекао је Вучић.

Угрожавање мира и санкције био би страшан проблем за Србију

Све што би угрозило стабилност, мир и поредак и увело било какве санкције, правило би страшан проблем за Србију, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић одговарајући на питање новинара какве притиске очекује на Србију због КиМ.

Вучић је тако одговорио на питање да објасни своју изјаву да после укидања косовских такси можемо очекивати страховите притиске на нашу земљу да признамо Косово односно да им се да столица у УН.

Упитан, такође, чиме би могли да нас уцењују, Вучић је рекао кратко: репертоар је широк.

“Ја то не могу да прихватим. А, да ли могу да прихватим? Па, показао сам и 2013. када нисам прихватио да Косово уђе у УН. Тако да је тешка ситуација за нас, да нисте паметни”, рекао је Вучић.

Поручио је да не жели у тој тешкој ситуацији да слуша придике од оних који немају ништа да понуде, већ само знају да критикују иако су све раније унишстили и прихватили и то упоредио са знањем да се “растуре коцкице,” а незнањем да се склопе.

” А, ми морамо да склопимо коцкице и да зидамо своју палату, своју државу, на најлепши начин”, поручио је Вучић.

Западни савезници усагласиће ставове око Косова

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да ће око решења косовског питања бити усаглашени ставови западних савезника, али да не зна у којој ће форми они бити саопштени.

“Да ли ће се прво појавити Американци или Европљани је небитно, ставови це бити усаглашени “, поручио је он.

Вучић је одговарајући на питање новинара када очекује да ће бити предложен план “Агтисари плус, плус”, рекао да се стално поставља такво питање, али да оно није суштинско, већ је питање форме.

Негде се некоме око тога жури, рекао је, а негде постоји жеља да успори.

“Не знам када ће. Можда за три месеци или три године. Свеједно ће се догодити”, нагласио је он.

Извор: Танјуг

Check Also

Резултати за четири сумњива случаја у току дана, још три лица узоркована

Резултате за четири узорка која су прекјуче узоркована а послата су на Институт “Торлак” још …