Главна / Некатегоризовано / ОЕБС донирао Гимназији компјутере за е-дневник

ОЕБС донирао Гимназији компјутере за е-дневник

Шеф Мисије ОЕБС-а на Косову, норвешки дипломата Јан Брату, у пратњи председника Општине Грачаница Срђана Поповића, донирао је приштинској Гимназији у Лапљем Селу рачунарску опрему, која ће служити за вођење електронског дневника.

Брату је директору Гимназије, Дејану Денићу, уручио четири десктоп компјутера, четири лаптопа и мултифункционални уређај за штампање, копирање и скенирање докумената.

„Веома ми је драго што сам данас у Лапљем Селу и што сам у прилици да уручим малу али веома корисну донацију. Одговорили смо на захтев једног мештанина да школу помогнемо на овај начин. Желели смо и да ученицима и наставницима створимо добре услове за образовањем и у том смислу неопходна је и рачунарска опрема“, казао је Брату и додао да се нада да ово неће бити последња помоћ овој школи.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић казао је да локална самоуправа наставља добру и пре свега пријатељску сарадњу са ОЕБС-ом.

„Иако је по речима господина Братуа ово мала донација, она је свакако од великог значаја. То значи да нисмо запостављени, да неко брине и води рачуна о нама. Сви знамо колико је образовање и стварање што бољих услова за напредовање наше деце важно и зато се ми стално трудимо да у сваком погледу побољшамо образовни систем“, казао је Поповић.

Поповић је додао да се нада да ће се ове године, са завршетком Средњошколског центра, Гимназија преселити у нови објекат, чиме ће бити решен проблем њиховог седишта.

Директор Гимназије Дејан Денић захвалио се на, како је рекао, значајној донацији која ће бити од великог значаја за наставни процес.

„Овом донацијом обезбеђени су основни услови за рад Гимназије. Због недостатка рачунарске опреме нисмо били у могућности да водимо електронску евиденцију података, тако да ће се опрема користити за вођење е-дневника“, казао је Денић.

Данашњој донацији присуствовали су и председник Скупштине општине Грачаница, Љубиша Караџић и директорица општинског Одељења за образовање и културу, Бранкица Нићић.

Пре посете Лапљем Селу, Брату и Поповић састали су се и разговарали у згради Општине Грачаница.

Check Also

Поповић апеловао на представнике међународне заједнице да реагују поводом провокација са постављањем билборда

Постављање билборда са амблемом УЋК и натписом “Слобода има име”, је још једна у низу …