Главна / Вести / Косово и Метохија / Став Србије је да таксе морају бити укинуте без условљавања

Став Србије је да таксе морају бити укинуте без условљавања

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев није данас желео да коментарише најновија дешавања у вези са таксама и евентуалног наставка дијалога Београда и Приштине, док је председник скупштинског Одбора за КиМ поновио став Србије да таксе морају бити укинуте без условљавања.

Козарев је изразио задовољство због усвајања извештаја Канцеларије за КиМ за 2019.годину, те додао да не би коментарисао теме које се тичу најновјег развоја догађаја у Приштини и таксама које је увела.

“Остаје јасно и неспорно да је наша страна увек ту са спремном чврстом и самоувереном позицијом и да политика председника Александра Вучића за Србе на КиМ даје резултате”, рекао је Козарев.

Председник Одбора за КиМ Милован Дрецун је истим поводом кратко поновио став Србије:

“Став Србије је јасан и недвосмислен, да би се наставио разговор између Београда и Приштине таксе морају бити укинуте без икаквог условаљавања”, рекао је Дрецун.

Скупштински одбор за КиМ данас је усвојио извештај Канцеларије за КиМ за 2019. годину у којем је констатовано да је било изазова, али да је Србија успела да оствари циљ и заштити Србе на Косову и Метохији.

У извештају је констатовано и да није било напретка у дијалогу, имајући у виду да је Приштина заузела неконструктиван став који је довео до блокаде, док је Србија, како се подсећа, одговорно испунила обавезе из потписаних споразума.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Kурти: Мера реципроцитета у складу са понашањем српских власти

Вршилац дужности премијера Kосова Аљбин Kурти написао је на Фејсбуку да мера реципроцитета која је …