Главна / Вести / Косово и Метохија / Серијал „Хајде да се играмо“ подсећа на давно заборављене дечије игре

Серијал „Хајде да се играмо“ подсећа на давно заборављене дечије игре

Пројекат „Хајде да се играмо“ који је спровело медијско културно удружење „Литера“ из Грачанице има за циљ да кроз подсећање на давно заборављене игре бар мало удаљи децу од телефона и интернета.

Радмила Миљковић, испред удружења „Литера“ истакла је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, да деца данас проводе превише времена уз своје телефоне и на друштвеним мрежама да су због тога заборавила и да се играју.

„То је серијал од пет епизода и то је први пројекат нашег Удружења, који је подржан од стране Министарства културе и информисања. Кроз ТВ серијал „Хајде да се играмо“ хтели смо да оживимо игре којих смо се ми играли као деца и тиме заинтересујемо и упознамо нашу децу, јер су она толико окупирана мобилним телефонима, да је то постао глобални проблем данашњице“, истакла је Миљковић и додала да је циљ овог пројекта прилично остварен самим тим што су се и деца на снимању забављала у игри и данас се са својим другарима играју тих игара.

Серијал је емитован на овдашњим локалним телевизијама. У снимању су учествовала деца, као и глумци Народног позоришта Приштина, који су казивали поруке деци при том нагласивши колико је битно да деца буду физички активна и усвајају здраве животне навике.

„Удружење очекује одговор од Министарства, од кога зависи да ли ће бити настављено снимање овог серијала, а биће и неких новина“, казала је Радмила Миљковић.

Удружење „Литера“ основано је прошле године, а бави се дечијим правима, маргинализованим групама, културом, образовањем и медијима.

Check Also

Родитељи младића кажњених због туче протестовали у центру Грачанице

Након што је Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио меру судског притвора осумњиченима …