Главна / Вести / Косово и Метохија / Трајковић: Мигрант из Марока приведен и предат јединици за миграције у Приштини

Трајковић: Мигрант из Марока приведен и предат јединици за миграције у Приштини

У аутобусу који саобраћа на релацији Приштина -Гњилане, рано јутрос примећена је особа која се крила у пределу мотора, а случај је пријављен Полицијској станици у Грачаници.

Командир Полицијске станице Братислав Трајковић, каже да се ради о мигранту из Марока, кога је јутрос пријавио возач аутобуса.

“Рано јутрос примили смо позив од возача аутобуса,  на релацији Приштина -Гњилане, који је пријавио лице  сакривено у пределу мотора  аутобуса. Лице је приведено и утврђено је да се ради о мигранту из Марока, а исто смо даље предали јединици за миграције у Дирекцији полиције у  Приштини”, каже Трајковић.

Трајковић каже да ово лице је већ регистровано у миграционом  центру и да на територији Косова борави већ 20 дана, али да не зна са каквом се намером сакривао у аутобусу.

Током 2019. године на Косово је илегално ушло око 911 особа, како се претпоставља  махом Сиријаца, јер нико од њих нема лична документа, а ово је први инцидент са мигрантима пријављен на територији општине Грачаница.

Претпоставке су да је мигрант из Марока желео да се непримећено превезе до Гњилана, а онда се некако домогне Србије и евентуално Европе.

 

Check Also

Родитељи младића кажњених због туче протестовали у центру Грачанице

Након што је Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио меру судског притвора осумњиченима …