Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић и Боцан-Харченко разговарали о могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине

Ђурић и Боцан-Харченко разговарали о могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Боцан-Харченком о политичкој ситуацији у нашој јужној покрајини и могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине.

Посебна пажња била је посвећена положају српског народа на Косову и Метохији и проблемима са којима се свакодневно суочава.

Саговорници су констатовали да међународна подршка пројекту самопроглашеног Косова константно слаби, и да је у великој мери разлог за нервозу Приштине и све већу политичку радикализацију албанских странака у покрајини.

Ђурић је и овом приликом захвалио руском амбасадору на доследној помоћи Русије у заштити државних и националних интереса Србије у међународним организацијама.

Према Ђурићевим речима, руска подршка у дипломатској и политичкој борби Србије за Косово и Метохију само је један од бројних доказа искреног пријатељства и братских односа наших двеју држава и народа, које је додатно учвршћено срдачним и чврстим пријатељством председника Александра Вучића и Владимира Путина.

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …