Главна / Друштво / Обиласком социјално угрожених породица Јовић завршио посету општини Гора

Обиласком социјално угрожених породица Јовић завршио посету општини Гора

За општину Гора најјужнију и најсиромашнију од свих Косметских општина Програмом за развој пољопривреде Владе Републике Србије опредељена су подстицајна средства у виду пољопривредне механизације, укупно 24 мотокултиватора додељена су породицама које су испуњавале услове из програма и којима је ова помоћ од великог значаја.

Корисницима програма је у Враништу доделио заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић, а у селу Љубовиште симболично је обележен почетак изградње куће социјално угроженој шесточланој породици Пајазити.

Породица Пајазити захвалила се на овој помоћи, услови у којима данас живе су катастрофални срећни су и задовољни јер ће већ на лето имати свој нови дом. Изградњу куће породици Пајазити финансира Канцеларија за Косово и Метохију која ће и у наредном периоду наставити са пружањем помоћи општини Гора.

“Почели смо овај дан расподелом пољопривредне механизације за људе који се овде пољопривредом баве, вредне људе који од тога живе, мислим да смо им на неки начин, бар мало помогли у томе и наставићемо да помажемо. У Љубовишту смо успели да помогнемо породици Пајазити, и мислим да је то велика срећа не само за ту породицу него и за све нас, за Републику Србију која је у томе учествовала и допринела. Неће ово бити последња кућа коју градимо желимо да бринемо о свакој породици која поштује Републику Србију, нарочито овде у овим мало изолованим крајевима где људи овде живе скромно али часно и поштено и таквим људима увек желимо да помогнемо и наставићемо то да радимо”, рекао је за РТВ Грачаница заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић.

Током посете општини Гора, заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић обишао је неколико социјално угрожених породица у Враништу, Љубовишту и Броду, селима ове општине.

 

 

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …