Главна / Друштво / Лончар: Србима на Косову доставиће се све што је потребно

Лончар: Србима на Косову доставиће се све што је потребно

Министар здравља Србије Златибор Лончар рекао је синоћ да се прати ситуација са коронавирусом на Косову, да је под контролом и да ће се наћи начин да се људима достави све што им буде потребно.

Он је указао да и даље постоји проблем са таксама, због којих се не може све што је потребно доставити на људски и цивилизован начин, и то у моменту када је уведена глобална пандемија, јавља Т а н ј у г.

“Жао ми је што то није тема, ти људи су као ми, али живе тамо где живе, а неко нема разумевања да баш сада пусти да прођу лекови. Никоме не иде у прилог да неко доле буде болестан, да иде да јури лекове, да излази и да шири вирус”, рекао је Лончар на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Он је казао да, на жалост, колико је прошло времена није било добре воље да се то реши.

“Жао ми је што је то тако, али ми ћемо наставити да радимо и помажемо. Пратимо ситуацију као и овде”, рекао је Лончар.

Министар Лончар је изјавио да је у српским школама на северу Косова настава раније обустављена због специфичне атмосфере на том подручју и притиска приштинских власти и истовремено апеловао на грађане и политичке партије да, како је рекао, закопају ратне секире и да покажу солидарност у овом тренутку док траје борба за заустављање ширења корона вируса.

Лончар је о обустави наставе на Косову рекао да је то било предложено решење, које је усвојено.

“Ситуција је била таква и процена је била да се то уради”, рекао је Лончар и истакао да у овом тренутку не види ништа важније од спашавања људских живота и очувања здравља.

Извор: ТАНЈУГ,Косово Онлине

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …