Главна / Вести / Србија / Проглашено ванредно стање у Србији, од сутра нема школе

Проглашено ванредно стање у Србији, од сутра нема школе

На територији целе Србије проглашено ванредно стање, рекао је председник Александар Вучић у обраћању јавности. До сада регистровано укупно 48 заражених коронавирусом. Ограничена висина цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава. Забрана јавног окупљања у затвореним просторијама за скупове на којима је више од 50 људи.

Купили смо пет милиона маски од Кине да бисмо могли да премостимо десет дана, које ће стићи за неки дан, послаћемо авион, каже председник и додаје да је у току поступак набавке нових респиратора.

20.39 – Српски држављани који долазе из страних земаља мораће да буду 14 дана у изолацији, а они који долазе из жаришта коронавируса 28 дана. Свако нарушавање правила значиће три године затвора.

20.35 – Тренутно се две особе међу оболелима од коронавируса налазе на респираторима и они су у тешком стању. Остали су добро и стабилно, рекао Вучић.

20.34 – Вучић замолио председника Кине Си Ђинпинга за помоћ. Од сутра болнице у којима се лече облели од коронавируса чуваће Војска. Полиција ће спроводити надзор над онима који су под излоацијом.

20.26 – Од сутра нема школе, вртића и факултета. Дезинфиковаће се сви простори, поручио је председник. Школски програм емитоваће се преко телевизијских канала – РТС3 и РТС Планета.

20.22 – Председник замолио лица старија од 65 година да не излазе из куће. Рекао је да ће се контролисати колико се поштује останак у кућама и да ће, ако кршење буде веће од 0,1 и 0,2 одсто бити донета и обавезујућа одлука о останку у кућама и двориштима.

 

Check Also

Заједничко саопштење за јавност медијских радника и регионалних и локалних медија Србије

Удружења новинара и медијских радника: ПРОУНС, КОМНЕТ, Друштво новинара Ниша, Асоцијације радио-телевизија Србије, Друштво новинара …