Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Милачић поводом 16 година од погрома над Србима на Косову и Метохији

Марко Милачић поводом 16 година од погрома над Србима на Косову и Метохији

Данас се навршава шеснаест година од мартовског погрома косовских Срба.  Мартом 2004.-те године, ватром и димом кроз прозоре Православних цркава, на Косову опет су ломили Православље. Опет пламен. Опет плач. И опет неправда.

Модерна, свјестка демократија још једном је покушала да, тјерајући истински народ Косова и Метохије, од територије Косова створи простор силе.

Да протјера Србе који су, након 1999.године, тврдоглаво остали у окупираној земљи своје слободе, па да прогласи Косово као земљу над којом више не постоји Бог.

Са Косовом и Метохијом почело је европско и америчко спровођење пакета мјера, само за Косово смишљених такозваних људских права, почела је нова ера окупације туђих земаља и народа.

Касније, косовским примјером, у таквим земљама, свјетска моћ долазила је да тражи демократију, а редовно је налазила нафту.

На Косову су наишли на Бога.

Бога који ту бивствује вјековима уназад, Бога за наук и путоказ демократије неба, да Косово није територија већ наша душа овоземаљског и оноземаљског свијета.

А душа се не може отети.

Направили су пројекат за земљу, али душа-земља неће да га прими. На Косову одјекују само црквена звона, а демократија ћути.

Боловао је српски, косовски народ Православном крсту вјековима намијењено зло, толико дуго да је неправда постала његова правда, а туђе насиље оружје за одбрану Христа, јер је на баш таквом, косовском крсту, разапињан Исус Христ.   Да док га сви измученог гледају, док као дивљачки ломљен и бацан крст цркве Светог Илије у Подујевцу, пада, ипак остаје на небу, ван и мимо свих, у правди неба.

Таквим путем су пошле и руке Алема Куртија, Албанца који је, у име свјетске немоћи, 2004-те године, борећи се са Богом, поломио и бацао крст подујевачке цркве. А који је заједно са крстом пао право у небо, да тамо, за себе и косовску душу, од својих мука искупи и сагради још један крст.

Због такве, косовске правде, косовски манастири свакога дана, па и овога данашњег, црквеним звонима објављују своју непобједиву побједу.

За Косово, за душу нашег неба.

Марко Милачић

Check Also

На Kосову 112 оболелих од коронавируса, петоро излечених

На Kосову је 112 особа оболело од коронавируса, а након другог понављања теста, петоро пацијената …