Главна / Друштво / На Косову још један случај корона вируса, број заражених 19

На Косову још један случај корона вируса, број заражених 19

Број заражених корона вирусом на Косову достигао је 19, саопштио је данас министар здравља Арбен Витиа, преноси “Газета Експрес”.

“До данас је на Косову тестиран 271 сумњив узорак, а 17 је позитивно”, навео је Витиа.

“Подаци са Инфективне клинике указују да је стање 10 пацијената на лечењу стабилно, а изузев једног пацијента, други добијају адекватну здравствену негу”, рекао је Витиа, пренео је Косово онлајн.

Додао је да је двоје хоспитализованих пуштено кући и да ће остати у самоизолацији.

Он је известио и о мерама које су предузете након што је влада у Приштини прогласила ванредно стање у здравству.

“Процедура уговарања медицинске заштитне опреме за здравствено особље, попут респираторних маски, заштитних одела и постељина подразумевајуће потребе за полицију и царину, завршена је јуче, са 400.000 евра које је влада раније издвојила”, поручио је Витиа и додао да затечена резерва није била довољна.

Он је рекао и да је влада у Приштини издвојила 6,2 милиона евра за непосредну употребу, од износа од 10 милиона евра за спровођење активности укључених у Акциони план против коронавируса.

Како се наводи, нова два случаја забележена су код брачног пара из Ђаковице који је недавно дошао из немацког града Диселдорфа.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …