Главна / Вести / Косово и Метохија / Абази: Премијер се не слаже са Тачијевим предлогом, ванредно стање екстремна мера

Абази: Премијер се не слаже са Тачијевим предлогом, ванредно стање екстремна мера

Екстремном и непотребном мером влада сматра предлог косовског председника Хашима Тачија да се прогласи ванредно стање због коронавируса, рекао је други потпредседник косовске владе Хаки Абази после састанка Савета за националну безбедност.
“Оно што је предложено за ванредно стање сматра се екстремном и непотребном мером, која би могла да омета адекватне мере које предузимају влада и косовске институције”, рекао је Абази.

“Kао резултат тога, премијер није сагласан са екстремном мером проглашења ванредног стања коју је председник вечерас предложио”, додао је, Абази преноси KОХА.

Његова конференција уследила је након конференције косовског председника Хашима Тачија, где је он обелоданио да је предложио Скупштини декрет о проглашењу ванредног стања.

„Предложиц́у Скупштини Републике Kосово уредбу о ванредном стању на Kосову. Ванредно стање укључује потпуну и максималну мобилизацију Kосовских безбедносних снага”, рекао је Тачи.

Абази је такође изнео детаље о томе како је протекао састанак Савета за безбедност.

“Извештавано је о обавезама сваког министарства, као и о активностима које су предузете од владиног до општинског нивоа на решавању питања везаних за коронавирус”, рекао је Абази и додао да питања које се односе на коронавирус стално прате институције, додајуц́и да је Kосово прво које је затворило школе и предузело кораке.
“Министарство спољних послова и инфраструктуре такође координира по питању наших грађана који су остали у различитим европским и другим земљама”, рекао је Абази.

Извор Косово Онлине

Check Also

На Косову 17 преминулих од коронавируса, 599 новозаражених

На Косову је у последња 24 сата 17 пацијената преминуло од последица коронавируса, а регистровано …