Главна / Друштво / Грачаница:Ситуација у српским срединама стабилна- нема оболелих од коронавируса

Грачаница:Ситуација у српским срединама стабилна- нема оболелих од коронавируса

Помно пратимо ситуацију,  здравствени радници су у сталном контакту са пацијентима, а најбитније је да на нашој територији нема оболелих од корона вируса, истакла је директорка Дома здравља Грачаница др Мирјана Димитријевић у Јутарњем програму РТВ Грачаница.

„Имамо позиве, организовали смо се ,стално аплеујемо на старије особе да остану у својим кућама и да поштују мере заштите. Сви наши бројеви  телефона су доступни и у сваком тренутку могу да позову . Сумњивих случајева на корону вирус  је било,  али на срећу сви који су затражили медицинску помоћ имају блажу клиничку слику и они су добили адекватну терапију, али је најбитније да је потврђено  да није реч о коронавирусу“.

Директорка Дома здравља у Грачаници Мирјана Димитријевић наглашава да су здравствени радници спремни и едуковани  и да знају шта треба чинити у случају појаве заразе.

„Уколико буде оболелих од коронавируса , деловаћемо заједно  са  Заводом за  јавно  здравље из Косовске Мировице,  јер смо добили упуства како да поступамо уколико буде оболелих. Постоји протокол на основу кога ћемо препознати пацијента који је заражен, као и то како ћемо према утврђеном протоколу поступати даље.

Сваки пацијент  треба  да испуњава одређене критеријуме,  како би био тестиран на вирус и онда екипа епидемиолога долази из Косовске Митровице  и на терену се узимају  узорци на коронавирус“, рекла је Димитријевић.

 

 

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …