Главна / Друштво / Грачаница: Волонтери Црвеног крста од данас на услузи старијим мештанима

Грачаница: Волонтери Црвеног крста од данас на услузи старијим мештанима

Црвени крст Грачаница је у циљу спровођења мера заштите од корона вируса данас ангажовао младе волонтере, који ће бити задужени да достављају храну, лекове и остале потрепштине старијим лицима, којима је забрањен излазак из својих домова.

Како је за Косово Онлајн потврдио секретар Црвеног Крста Грачаница Светислав Живић, формирани су волонтерски мобилни тимови које чине млади од 18 до 25 година и који ће деловати у Грачаници, Лапљем Селу, Новом Бадовцу и Преоцу.

“Мобилне тимове чини укупно 11 волонтера од којих су четири размештена у Грачаници, три у Лапљем Селу и два у Преоцу и Новом Бадовцу и радиће у дневној смени”, каже Живић.

Акцијом, коју је организовао Црвени крст, координише Центар за социјални рад Приштина – Грачаница потврдио је директор Немања Петровић.

„Позивом на бројеве телефоне 038/64 044 и 049/342 351 који су отворени 24 часа прикупљаће се подаци о старијим суграђанима којима је потребна помоћ, а потом ће волонтери Црвеног крста  долазити на адресу позиваоца“, рекао је Петровић

Волонтери свакодневно дежурају поред телефона и биће у приправности све док су на снази ванредне мере уведене поводом пандемије коронавирсуа, саопштено је из Црвеног крста.

Извор: Косово онлајн

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …