Главна / Вести / Косово и Метохија / Лазић: Стабилна епидемиолошка ситуација у српским срединама на централном Космету

Лазић: Стабилна епидемиолошка ситуација у српским срединама на централном Космету

Епидемиолошка ситуација у српским срединама на централном Космету у овом тренутку је стабилна, истакао је гостујући у Дневнику РТВ Грачаница, директор Клиничко-болничког центра Приштина у Грачаници проф. др Братислав Лазић.

Он је истакао да у нашој заједници тренутно нема доказаних инфекција корона вирусом али то не значи да треба да се опустимо и ову тешку ситуацију олако схватимо, већ напротив.

„Све здравствене установе на Косову које функционишу у здравственом систему Републике Србије добро су се припремиле за ову немилу ситуацију. Припреме у КБЦ у Грачаници трају већ неколико дана и ми смо се организовали  у складу са препорукама које смо добили од Министарства здравља и Владе Републике Србије. Формирали смо мобилне тимове, који имају задатак да пацијентима за које се, на основу одређемних симптома, посумња да могу да имати корона вирус, излазе на терен и врше иницијалне прегледе у кућним условима“, истакао је Лазић и  још једном апеловао на све који имају повишену температуру и суви кашаљ да не излазе из својих кућа, већ дежурне лекаре контактирају путем телефона 038/ 81-300.

Лазић је истакао да од стране Владе Србије помоћ Клиничко-болничком центру у Грачаници пристиже и у овом битном тренутку, али не само када је тешко већ у континуитету. Дезинфекција здравствених и јавних установа, коју последњих дана врши општина Грачаница, иницијално може дати одличне резултате у овом тренутку, наглашава професор Лазић.

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …