Главна / Вести / Косово и Метохија / Директор здравства Александар Поповић посетио Дом стараца у Грачаници

Директор здравства Александар Поповић посетио Дом стараца у Грачаници

Општина Грачаница  и Кризни штаб настављају да брину о свим старачким домаћинствима на територији општине Грачаница а директор општинског одељења здравства и социјалне заштите Александар Поповић данас је посетио и Дом стараца у Грачаници како би се упознао са тренутним условима корисника који су старосне доби од 65 до 80 година.

У Дому стараца у Грачаници осам корисника, колико их је ту смештено, доброг су општег стања. Лекова и заштитне опреме има довољно а храна се корисницим редовно обезбеђује. Њих је данас обишао директор општинског одељења здравства и социјалне заштите Александар Поповић где је са менаџерком Дома Оливером Трајковић разговарао о тренутним потребама корисника и њиховој заштити услед настале епидемиолошке ситуације.  

Менаџерка Дома за стара лица Оливера Трајковић каже да је свих осам корисника доброг општег стања и да су предузете све неопходне мере њихове заштите од појаве новог вируса у складу са препорукама.

„У овом моменту увек је потребно додатне опреме и средства али захваљујући општини Грачаница која је и надлежна за Дом свега за сада има довољно. Корисниоци су изловани у својим собама има довољно лекова, хране и свега што им је потребно“, казала је Трајковић.

Директор општинског одељења здравства и социјалне заштите Александар Поповић казао је да општина Грачаница и Кризни штаб предузимају све неопходне мере заштите свих грађана посебно старије популације.

„Дошли смо да у име општине Грачаница и Кризног штаба видимо да ли им је нешто посебно неопходно. Из разговора са менаџерком сазнао сам да су предузете све неопходне мере и у заштити корисника али и свих запослених у Дому. У циљу пружања помоћи старачким домаћинствима наши волонтери су свакодневно на терену и помажу им и у набавци хране и лекова и свега онога што име је неопходно“, казао је Поповић.

Он је навео да за сада има довољно маски, рукавица и дезинфекционих средстава за све раднике и волонтере на терену те да ће се општина и Кризни штаб трудити да потребна средства и медицинску опрему набавља у додатној мери и током наредних дана.

Информативна служба
Општина Грачаница

Check Also

На Kосову 112 оболелих од коронавируса, петоро излечених

На Kосову је 112 особа оболело од коронавируса, а након другог понављања теста, петоро пацијената …