Главна / Друштво / Дачић са шефом кубанске дипломатије о пандемији

Дачић са шефом кубанске дипломатије о пандемији

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Републике Кубе Бруном Родригезом Париљом.

Главна тема разговора била је пандемија вируса Covid-19. Двојица министара су разменили информације о мерама које две државе предузимају са циљем елиминације ове пошасти и што ефикасније помоћи оболелима.

Поред тога, министар Дачић је информисао кубанског колегу да Влада Републике Србије активно ради на враћању српских држављана који су остали заробљени у иностранству услед прекида међународног авио-саобраћаја и пандемије Covid-19, међу којима је била и група од око 30 наших држављана који су са Кубе враћени у Србију преко Москве.

Министри Дачић и Париља су говорили и o модалитетима сарадње у области здравства и договирили наставак комуникације по овом, али и другим питањима, у циљу што ефикасније борбе против вируса Covid-19, као тренутно највећег планетарног изазова.

Извор: РТС

Check Also

Ружић: Вакцинација једини начин да 1. септембра школска година почне на регуларан начин

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да је Министарсво према препоруци Кризног штаба упутило допис свим школским управама …