Главна / Друштво / ПКС: Компаније донирале новац за набавку респиратора  

ПКС: Компаније донирале новац за набавку респиратора  

На позив Привредне коморе Србије  и  лични позив председника Марка Чадежа компаније Kappa Star, Nelt, MK group, Моји брендови, Алко група и Милшпед обезбедиле су новац за набавку по десет респиратора,  док је Еликсир Прахово само у овој акцији донирала 30 милиона динара.
Уз то Матијевић група донирала је  100.000 евра за куповину неопходне медицинске опреме. Списак привредника који се укључују у акцију набавке респиратора и потребне опреме за здравство  све је дужи, јер пријаве стижу из сата у сат.
„ПКС позива и друге чланице да се, у складу са својим могућностима, укључе у акцију набавке респиратора и друге медицинске опреме и сада када је најпотребније покажу солидарност према заједници у којој послују, како би се сви заједно лакше изборили са здравственом кризом изазваном пандемијом корона вируса. Сваки респиратор више у нашим болницама велики је допринос да сачувамо што више живота оболелих грађана“, изјавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

Куповина респиратора и медицинске опреме  за болнице, каже, велика је помоћ и огромна подршка и лекарима и медицинским сестрама који се максималном пожртвованошћу боре за своје пацијенте.

Председник ПКС  је изразио  велику захвалност и свим компанијама  које су учествовале у акцији Привредне коморе Србије и Града Београда за обезбеђивање пакета за  пензионере, као и свим привредницима  који су уплаћивали новац преко рачуна за друге потребе и позвао привреду да и на овај  начин настави да исказује своју солидарност  на делу.

 

Извор: Саопштење, ПКС

 

Check Also

Данијела Тодоровић: Ученици су се успешно прилагодили новом виду наставе

Онлајн настава за ученике, која је била организована због ситуације са епидемијом корона вируса, успешно …