Главна / Друштво / Срђан Поповић: На првом месту је брига о нашим мештанима

Срђан Поповић: На првом месту је брига о нашим мештанима

Од појаве коронавируса у трговинама у српским срединама на централном Космету брашно је било убедљиво најтраженија животна намирница. Како би ублажила његову несташицу Општина Грачаница и општински Кризни штаб обезбедили су 5 тона брашна које је намењено за 200 социјално најугроженијих домаћинстава, тако да ће свака од ових породица добити по 25 килограма брашна.

„На првом месту је брига о нашим мештанима, старијим суграђанима и социјално угроженим породицама. Драго ми је да је општинско руководство успело да обезбеди пакет помоћи и зато смо захвални Елкос групи која нам је изашла у сусрет. У преговорима смо са још неким компанијама и надам се да ћемо обезбедити додатне пакете за породице којима је помоћ потребна“, рекао је председник ОГ Срђан Поповић.

Он је истакао да се нада да ће и убудуће бити доста оваквих акција, којима ће се пружити помоћ у снабдевању, како би људи остали код својих кућа.

„Најважније је да грађани остану код својих кућа и на то локално руководство стално апелује. Данас је извршена дезинфекија јавних површина, обезбедили смо доста неопходне течности, тако да људи могу бити смиренији. Све општинске службе су у функцији мештана, инспекија је на терену и то је сада већ континуитет. Произвођачи и трговци су обавештени да не одступају од досадашњег рада, да треба да поштују ред и да је свима јасно да никоме неће бити дозвољено да злоупотребљава ситуацију“, казао је Поповић и додао:

„Наши волонтери су стално на терену, свакодневно помажу и стално апелују на наше суграђане да остану код својих кућа, јер једино тако можемо да се одупремо ситуацији и победимо корона вирус“.

Из Кризног штаба ОГ за наредне дане најављују додатне количине брашна али и додатних основних животних намирница, они апелују на грађане да нема потребеза стварањем залиха.

Check Also

ОЕБС шаље мисију за изборе у Србији

Канцеларија ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) шаље Специјалну мисију за оцену парламентарних …